Ajastin

Tässä videossa on esimerkki animaatiokuvaukseen soveltuvasta panorointiapuvälineestä. Sen avulla voidaan kuvata aikajaksokuvauksia (time lapse) siten, että kamera panoroi oikealta vasemmalle itsestään. Toteutus perustuu mekaaniseen keittiöajastimeen ja siihen kiinnitettyyn pieneen pöytäjalustaan. Esimerkissä oleva ajastin on veikeä robotin näköinen laite. Pöytäjalusta on vanha Agfan pokkarikamerajalusta joka löytyi hylättynä romulaatikosta. Ajastimia on monenlaisia ja kannattaakin pitää silmät auki ja etsiä itselleen sopivaa. Verkosta googlaamalla löytyy myös lukuisia esimerkkejä hieman monimutkaisemmista toteutuksista.

Aikajaksokuvauksen avulla on mahdollista tuoda näkyville hitaita liikkeitä kuten esimerkiksi pilvien, auringon ja varjojen liike. Sellaisena se sopii videotuotannon, fysiikan, kemian ja vaikkapa biologian opetuksen apuvälineeksi.

 

 

Lisäys:

Lukiessani viime viikon Aku Ankka -lehteä, huomasin hauskan yhteensattuman. Pelle Peloton rakentelee tutunnäköistä robottia. Pitäisiköhän tehdä huomautus tekijänoikeuksien loukkaamisesta 😀

SAMSUNG

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s