Vuosi 2013 oli rohkeiden projektien aikaa

Vuonna 2013 studioissa kehitettiin useita uusia koulutuskonsepteja ja menetelmiä.
Uudet konseptit nojaavat uusien opetussuunnitelmien tavoitteisiin ja tulevaisuuteen. Monilukutaitoa ja ilmiöpohjaisuutta tukevat luovat työtavat saivat uusia muotoja ja toteuttajia. Oppilaita osallistettiin erilaisissa media- ja musiikkiprojekteissa. Opettajien mediaosaajaryhmä työsti menetelmäoppaan, jossa esitellään mediapedagogisia sovelluksia, joista on erityisen hyvät kokemukset.

Studioiden projekteissa on luontevaa osallistaa opettajia ja oppilaita yhteistoiminnallisuuteen. Studiot tukivat ammatillisen opetuksen Tuma-hanketta ja yhdessä opettajaryhmien kanssa toteutettiin useita pedagogisia videoita. Äänistudio toteutti merkittävän musiikkiprojektin Kruunuhaan yläasteen, Vuosaaren peruskoulun ja Sibelius-lukion oppilaista muodostetun big bandin kanssa. Yhteistyön tuloksena syntyi levy Mission X.

Studiot tekivät yhteistyötä Aaltoyliopiston, Koulukinon ja Kansallisen audiovisuaalisen instituutin kanssa. Kavan kanssa toteutettiin elokuvakasvatushanke ja projektissa koululaiset tuottivat äänimaailmat kolmeen lyhytelokuvaan. Helsingin juhlaviikoilla kinokonsertissa Charlie Chaplinin mykkäelokuvia säesti kolmen koululuokan itse säveltämä ja esittämä musiikki. Toteutettua oppimisprosessia on kiitetty rohkeudesta ja lasten ennakkoluulottomasta osallistamisesta.

Loppuvuodesta Ykä-hankkeen mediatiimi yhdistettiin osaksi studiotoimintaa. Mediatiimi on eri-ikäisistä oppilaista koostuva osallisuusryhmä. Mediatiimikoulutus on kouluilla tapahtuvaa lähiopetusta, jossa mediatiimikouluttaja yhdessä opettajien kanssa käynnistää mediatiimin, organisoi sen toiminnan jatkumaan kouluun sopivalla tavalla, opastaa medialaitteiden käytön opettelussa sekä ohjaa opettajia jatkokoulutukseen. Mediatiimikoulutus jakaantuu pitkälle aikavälille ja vastaa koulukohtaisiin tarpeisiin.

Studioiden täydennyskoulutuksiin ja kouluprojekteihin osallistui yhteensä 1143 opettajaa ja oppilasta.

Erityissuunnittelija Anne Seppänen

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s